Апаратни методики

ОТВОРИ ОЧИ ЗА БЪДЕЩЕТО!

Всички сме свидетели как технологиите навлизат във всяка сфера от човешкия живот и психологията не прави изключение от това. Затова ние в център „ПСИХОНИКА“, търсейки най-добрите решения за нашите клиенти, внедрихме най-съвременната апаратура в работата си. Бъдещето е в технологиите и тук при нас можете да намерите подходящата за вас апаратна методика, с която да подсилите ефекта на психотерапията си, както и да помогнем в откриването на конкретни стресогенни фактори или подобряване на общото състояние на организма при проблеми от различен характер. По-долу ще намерите кратко описание на всеки един от уредите, с които разполагаме, както и за какво може да ви бъде полезен.

ПСИХОНИКА ЕООД – ОТВОРИ ОЧИ ЗА БЪДЕЩЕТО!

НОВО!!!

НОВО!!!

НЕВРОФИЙДБЕК (ЕЕГ – биофийдбек)

НЕВРОФИЙДБЕК е метод, който изключително много подпомага работата с хазартна зависимост. Той е неинвазивен и напълно безопасен метод, при който посредством специални сензори се отчита работата на мозъка по време на компютърна игра. Наблюдават се отделните мозъчни вълни и се анализират. Най-ценното при този метод е, че посредством обратната връзка той дава възможност за саморегулация при клиента. Най-често при хазартно зависимите се среща по-голямо процентно разпределение на определен вид мозъчна вълна, което е причина за емоционално напрежение, генериране на “хормони на стреса” и т.н., а това от своя страна кара хазартно зависимия да играе още повече. С неврофийдбек се стремим да постигнем нормално разпределение на всички мозъчни вълни и по този начин да повлияем на цялостната работа на мозъка и организма, което намалява на желанието за игра, а дори подпомага пълното му изчезване.

Терапия с Аудио-визуално увличане АВУ

Терапия с Аудио-визуално увличане АВУ


АВУ или аудио-визуално увличане е съвременен технологичен метод за работа с различни проблеми, но оказва особено благоприятно влияние върху хората с хазартна зависимост като им помага да регулират съня си, да свалят напрежението и да се намалят натрапливите мисли за игра. Този метод помага и в други сфери – подобрява настроението, концентрацията и умственото функциониране, а в комбинация с електросън подпомага дълбоката релаксация, намалява неспирните тревожни мисли и повдига тонуса. Електросъня е вид безопасна микро-електростимулация на мозъка, подпомагаща нормализирането на нивото на мозъчна възбуда при стресогенни, психо-соматични и някои неврологични разстройства.

Биофийдбек терапия и стрес анализ

Биофийдбек терапия и стрес анализ

Биофийдбек технологиите са апаратни методики на науката приложна психо-физиология, изследваща връзките между психиката и тялото. При хазартно зависимите, посредством СТРЕС-анализ, лесно може да се установят най-големите стресори в ежедневието и по този начин да се стартира по-бързо терапията с конкретика. Биофийдбек апаратите може да проследяват и оценяват в реално време промените в автономната нервна система, породени от въздействието на различни стимули и техники за психотренинг.

Терапия „Мозъчен тръст“

Терапия „Мозъчен тръст“ с комбиниран апарат за КЕС, ТКС, НВС и МЕТ

Съществуват пет основни честоти на мозъчните вълни и всяка от тях е отговорна за определено наше състояние. Мозъкът обработва неврохимичната информация и излъчва електрически сигнали. Ако някъде тази връзка се наруши по някаква причина, то тези електрически сигнали също биват повлияни. Най-често това се случва при зависимости от различни вещества, хазартна зависимост, депресия, тревожност, безсъние и болка. Затова на помощ идва терапията „Мозъчен тръст“ за възстановяване на нормалната работа на мозъка посредством комбиниран апарат за КЕС, ТКС, НВС и МЕТ. Според избраната програма апаратът стимулира алфа, бета, гама, тета или делта вълни и ускорява синтезирането на невротрансмитери като допамин, серотонин и ендорфини, които са от изключително значение за нормално протичане на всички процеси в организма и най-вече в мозъка.

Микротоковата електрическа терапия (MET)

Микротоковата електрическа терапия (MET)

Микротоковата електрическа терапия е апаратна интервенция показана за третиране на болка. Всички знаем, че съществува т. нар. психо-соматична връзка и тя стои в основата на всяко заболяване. Понякога обаче, когато болката е хронична, тя може да възпрепятства процеса на психологическа работа, защото човекът остава фокусиран върху нея. В такива случаи (и когато клиентът не желае да приема лекарства за болката), МЕТ е изключително подходяща за приложение.

MET е ефективен метод за третиране на различни проблеми, свързани с болка, включително при психогенни болки и при:
► Всякаква нервна, мускулна или ставна болка
► Болка при навяхвания, разтягания и спазми
► Болка при парези
 

Визьори „РЕАЛНОСТ“

Визьори „РЕАЛНОСТ“

Визьорите представляват специални очила, които се ползват както с АВУ, така и с комбиниран апарат за КЕС, ТКС, НВС, МЕТ и са проектирани за употреба с отворени очи по време на:
* четене и учене за подобряване на вниманието и поддържане на концентрацията при ADHD
* за подкрепа и усилване на ефектите на терапията при биофийдбек, психотерапия, при фобии и упражняване на спокойно и бавно диафрагмено дишане