Самопомощ при хазартна зависимост

Играта започва на шега. Обикновено отиваш с приятел в казиното, за да си пробвате късмета и след това отново, отново, а накрая дори не ти е нужен приятел – просто отиваш.
Хазартно зависимият казва, че той не иска да играе, но сякаш някой друг влиза в тялото му и отива в залата, а като излезе от там отново е самият той и съжалява за стореното. Този друг човек, всъщност пак си ти , но тук трябва да се направи едно уточнение – не отиваш със съзнанието си, а воден от твоето непримиримо несъзнавано.
Но какво да направиш, за да се справиш с този твой несъзнателен „АЗ“?
Сам няма да можеш! Изчел си всички форуми, търсил си видеа в youtube.com, чел си български и други статии и книги, но… нищо. Като първа и най-важна стъпка – признай на всички близки за проблема, защото тайната прави желанието за игра още по-силно. След това си направи инвентаризация на средствата. Стъпка 3 – дай си личните документи у накой близък и не ги взимай при никакви обстоятелства. Това са най-важните три неща, с които да започнеш своята вътрешна промяна. Оттук нататък следва най-трудното – вземи решение! Наистина ли искаш да се откажеш или го правиш за някого? Ако наистина искаш да се откажеш – напиши на един лист твоята вътрешна истинска причина да спреш (а това никога не са парите и дълговете, нито мама и гаджето). След това потърси психолог и започни да работиш над себе си. Аз работя от години с тази зависимост и знам, че това е пътят.
Коя съм аз? Д-р Десислава Безинска-Шеинкова – https://psiholog-blagoevgrad.com/Но ако го правиш заради някого – гарантирам ти, че ти всъщност не искаш да се откажеш и е време да спреш да четеш. Само силният може да признае слабостта си! Помисли си, ти какъв си?

Leave a Reply